Over cmXtra

Het cmXtra basis-CMS wordt geleverd met pagina-, navigatie-, afbeeldingen- en bestandenbank-, fotogalerij-  nieuws- en slideshowmodule.

Pagina
Met de paginamodule kunt u zelf vanuit het CMS pagina's aanmaken, wijzigen en verwijderen. Met de pagina-editor wordt de pagina bewerkt in een vertrouwde Word-achtige omgeving. HTML-kennis is dus niet nodig. De pagina-editor beschikt over de bekende functies om tekst op te maken: vet gedrukt, cursief, onderstreept, opsommingtekens, koppen aangeven, tabellen invoegen, plaatjes invoegen, hyperlinks toevoegen etc.

Navigatie
De menu-editor van cmXtra biedt de mogelijkheid om zelf het menu van de website te beheren (navigatie). U kunt zelf menuitems toevoegen en deze koppelen aan de gemaakte pagina.

SEO (Search Engine Optimization)
SEO betekent: de website optimaliseren voor goede vindbaarheid via de zoekmachines waarvan Google nu de meest gebruikte is. We leveren cmXtra zoekmachine geoptimaliseerd af als u met ons meedenkt over de juiste kernwoorden en -woordcombinaties. Het cms is zo ingericht dat u zelf deze SEO ook kunt uitvoeren!

Afbeeldingen
Hier kunt afbeeldingen (.jpg, .gif, .png) toevoegen om deze later dan in de pagia's te plaatsen

Bestanden
In de bestandenbank van het CMS kunnen diverse bestanden worden geplaatst, zoals documenten, afbeeldingen en zelfs filmpjes. Deze bestanden kunt u stuk voor stuk plaatsen in het CMS plaatsen. De bestanden kunt u gebruiken en/of koppelen in uw pagina's. Bij een bestand kan in het CMS tevens een alternatieve tekst, een bron (bijvoorbeeld de fotograaf of de schrijver) en een omschrijving worden opgegeven. Wanneer een afbeelding wordt gebruikt in één van de modules, zullen de alternatieve tekst en de bron standaard bij de afbeelding worden geplaatst.

Vaste teksten en/of beelden
De mogelijkheid om vaste teksten op een daarvoor bestemde plaats in de website te beheren bv. voor aanbiedingen e.d. 

Nieuwsmodule
Met de nieuwsmodule kunnen binnen cmXtra nieuwsartikelen worden geschreven, gewijzigd en/of verwijderd. Aan de nieuwsberichten kan in het CMS een begin- en einddatum worden meegeven, zodat er geen oud nieuws op de site wordt gepubliceerd. Tevens is binnen het CMS een archieffunctie beschikbaar waar mee oud nieuws toegankelijk wordt. Een nieuwsartikel bestaat uit een samenvatting en een volledig
verhaal, deze kunnen beiden met een pagina-editor worden opgemaakt. Op de site wordt een overzicht van de samenvattingen weergegeven waarvandaan doorgeklikt kan worden naar het volledige nieuwsartikel.

Fotoboek
Met de fotogalerij plaatst u snel en eenvoudig een fotoalbum op uw website. U kunt foto's stuk voor stuk plaatsen in het CMS, er is ook een mogelijkheid een hele reeks foto's in 1 keer te uploaden. Na het uploaden van uw foto's zullen automatisch thumbnails van de foto's worden gegenereerd. Het album wordt weergegeven als een aantal pagina's waarop thumbnails van de foto's worden getoond. Na het klikken of een mouse-over op een thumbnail komt het grote formaat beschikbaar.

Slideshow
We hebben een basis slideshow ingebouwd. Naar uw wens en wens van de ontwerpers kan deze slideshow overal op uw pagina's geplaatst worden. U kunt dan zelf binnen het beheer de foto's aanpassen en vervangen! De slideshow heeft diverse vertoningsvormen.

Bannermodule
Er is ook een bannermodule beschikbaar. De bannermodule biedt de mogelijkheid om meerdere banners op een bepaalde posities te plaatse en te laten rouleren. Banners kunnen eenvoudig in categorieën worden ingedeeld, zodat verschillende pagina's, verschillende banners kunnen tonen. De bannermodule van cmXtra biedt u dus commerciële kansen!

E-mail marketing
Nedmail is gekoppeld aan het CMS  en maakt het mogelijk om vanuit het CMS uw eigen nieuwsbrieven te versturen. Middels de pagina-editor kunt u de nieuwsbrief opstellen en eenvoudig versturen naar door u geselecteerde e-mail adressen. Dankzij de voor u op maat gemaakte template behoud de nieuwsbrief altijd een identieke uitstraling. Daarnaast heeft een gebruiker de mogelijkheid zich aan of af te melden voor de nieuwsbrief. Indien er behoefte is aan meerdere templates, dan kunt u hierover contact met ons opnemen. Kijk bij Nedmail.info

Webshop module
Deze webshop module maakt het mogelijk om eenvoudig en snel een webwinkel te genereren. Producten kunnen worden ingedeeld in categorieën. Binnen de webwinkel kunt u zelf de door u gewenste categorieën  en subcategorieën aanmaken. Daarnaast kunt u per artikel variaties met verschillende prijzen invoeren.  Verder kunnen ook merk, naam en afbeelding in het CMS worden toegevoegd. Op de detailpagina is nog meer ruimte om producteigenschappen te beschrijven. cmXtra webshop is een gebruiksvriendelijke, flexibele en eenvoudig in te richten webwinkel!

Gebruik
cmXtra wordt geleverd met één gebruikersaccount. Indien het beheer van uw website door verschillende personen wordt uitgevoerd, kan het zinvol zijn deze verschillende rechten toe te kennen.  U kunt voor uw website eenvoudig een hoofdredacteur toewijzen, welke de rechten heeft om pagina?s vanuit het CMS ook daadwerkelijk naar uw website te publiceren.

 

Neem contact op:
046 4200239
055 5772890
his@nederland.net

line

offerte